Groepen​

Dolfijnen (7-11 jaar)


Op zaterdag ochtend van 10:30 tot 12:30 komen de jongste scoutingleden bij elkaar. In de zomer zijn we vooral op het water te vinden, waar we de basisvaardigheden van zeilen en roeien leren. Met een aantal dolfijnen en een dolfijnenleiding ga je samen in een lelievlet (boot) weg. Omdat we zoveel op het water zijn is het van belang dat iedereen een zwemdiploma heeft. Sommige zaterdagen regent het maar, maar ook dan heeft onze leiding altijd een leuk programma bedacht. In plaats van zeilen gaan we dan spelletjes doen, leren we knopen of gaan we knutselen. In de winter gaan de boten uit het water, dus doen we activiteiten op het land. We maken bijvoorbeeld een kampvuur om broodjes boven te bakken. Als klap op de vuurpijl hebben de dolfijnen meerdere malen per jaar een kamp met veel spellen en activiteiten.

Zeeverkeners (11-16 jaar)


Op de zaterdagmiddag hebben de zeeverkenners opkomst van 14:00 uur tot 17:00 uur (zomermaanden 18:00 uur). In de zomer zijn we vooral op het water te vinden, waar we de vaardigheden van zeilen, roeien en wrikken leren. Je gaat met je eigen bak (groepje), boots (het hoofd van de boot) en boot weg. Omdat we zoveel op het water zijn is het van belang dat iedereen een zwemdiploma heeft. Bij de zeeverkenners leer je naast de basis ook de verdieping van het zeilen tijdens de zeiltheorie lessen. Gelukkig is het niet alleen maar theorie en ontdek je toch merendeel in de praktijk, op het water. Tijdens de opkomst worden er veel spellen gespeeld zoals Hollandse leeuwen (ruig spel) en vlaggenroof (tactisch spel). In de winter werken we met z’n allen aan het onderhoud van de boten en maken daarnaast vaak een kampvuur. Als klap op de vuurpijl hebben de zeeverkenners meerdere malen per jaar een kamp met veel spellen en activiteiten

Stam (16+)


De stam is de speltak voor de oudste jongeren van scouting. Deze groep komt na de zeeverkenners. De opkomsten zijn van 14:00 tot 18:00, dit zijn de zelfde opkomsten als de zeeverkenners alleen met een ander, zelfgemaakt programma. Na de opkomst blijven de ‘stammers’ vaak nog even zitten om bij te kletsen. Je leert bij de spellen veel over sociale vaardigheden, plannen en verantwoordelijkheid nemen. Maar uiteraard zeilt de stam ook nog met hun eigen boot ‘de schouw’. De stam gaat een of twee maal per jaar op kamp, wat door de leden zelf wordt georganiseerd.
Veel van de stammers zijn naast lid van de stam ook leiding bij een van de andere speltakken.